Onsdag-torsdag

I går och i dag har jag varit behjälplig under första dagen för de återanställda förare som blev uppsagda för några månader sedan när många fast anställda blev permitterade. De som då hade en provanställning blev uppsagda och fick sluta, men har nu alltså fått komma tillbaka.

I går morse klockan nio samlades jag och de tre kollegorna i vårt nya konferensrum i Västerås. De skulle ha en självstudiedag för att kunna uppdatera sig med det som tillkommit och ändrats under de här två månaderna.

De fick läsa på regeländringarna i trafiksäkerhetsföreskrifterna som infördes den första juni, uppdatera sin mapp med de nya blanketterna för säkerhetsorder som vi behöver ha med oss, se till att deras behörigheter fungerar i alla datasystem med mera, med mera.

Det blev naturligtvis även en massa frågor och diskussioner om allt möjligt.

Vid fyratiden på eftermiddagen avrundade vi det hela och de fick gå hem. Nu väntar några dagars körning med körlärare innan de får köra själva igen.

I morse tog jag tåget till Fagersta vid tjugo i åtta. Det var dags för de två kollegorna på åkstationen i Fagersta att få sin självstudiedag.

Dagen avlöpte utan konstigheter och vi gick även ut till en Regina som stod parkerad på spår 6 på bangården bredvid Fagersta Central för att friska upp minnet på de båda.

Dessa två ska i morgon få en prova-på-dag på X14, eftersom de under nästa vecka ska få fordonsutbildning på X12/X14.

Vid tvåtiden kände de sig nöjda med dagen och åkte hem. Jag tog tåget hem till Västerås vid tjugo över två. Drygt en timme senare steg jag ur på Centralen och gick för att byta om.

I morgon är jag ledig och sedan väntar ledig helg, men på måndag är det dags för jobb igen.