Måndag-tisdag

Igår hade jag en dag på kontoret och jag lyckades i alla fall komma ifatt med en del saker.

Under helgen kom en programvaruuppdatering till min jobbmobil som jag installerade. Efter det började telefonen uppträda lite konstigt och värre blev det under förmiddagen igår. Så fort jag fick ett mail så startade telefonen om.

Det gick inte att prata i telefonen eftersom den startade om hela tiden, så jag var tvungen att göra en fabriksåterställning och sen installera om alla appar.

Det tog några timmar men nu fungerar telefonen mycket bättre i alla fall.

Idag var det dags att ha en repetitionsutbildning i skarp drift igen i Hallsberg. Jag var på jobbet vid tiotiden och arbetade ett tag i vårt instruktörsrum innan jag gick ner till spår 5 för att åka med en X40 till Hallsberg.

Väl framme gick jag för att äta lunch och sedan vid kvart över två träffade jag de båda förarna som jag skulle åka med.

Vid tjugo i tre stod vi vid spår 4 då en ER1-a ankom från Stockholm. Vi tog hand om fordonet och gjorde oss förberedda i förarhytten i andra änden.

Vi hade drygt en halvtimme till avgång och då passade vi på att repetera lite grand om ER1. De ställde frågor och jag svarade och förklarade. Jag gick igenom de fel som hittills oftast har uppkommit och hur man snabbast avhjälper dessa.

Kvart över tre blev det så avgång och vi rullade iväg. Det var kontaktledningsfel mellan Södertälje och Flemingsberg, så vi fick svänga av i Järna och blev omledda via gamla stambanan där Pendeltågen kör. Vi passerade bland annat Södertälje Hamn, Östertälje och Tumba på vår väg mot Flemingsberg.

Vid tio över fem ankom vi till spår 14 på Stockholm C. Där blev vi avbytta av en förare som skulle köra tillbaka till Hallsberg. Nu var mitt uppdrag för dagen slutfört och vi sa ”hej då” till varandra.

Jag gick direkt till spår 16 där min första körlärare precis hade ankommit med en X40 från Västerås och nu skulle köra tillbaka dit. Jag hoppade in och åkte med hem.

Tjugo i sju steg jag av på spår 3 i Västerås och gick för att byta om.