Onsdag

Nu var det alltså dags att ha praktikåkning med en av kurserna som började i måndags. Jag skulle ha ”eftermiddagsskiftet” och därför tog jag tåget vid halv elva till Eskilstuna.

Efter att ha ätit lunch gick jag till Personallokalerna där jag träffade mina två elever.

Klockan tolv stod vi nere vid spår 2 då en av de två ER1-orna som vi kör med under praktiken rullade in till plattform. Vi pratade några minuter med instruktörskollegan och de två eleverna som kört förmiddagspasset och tog sedan över fordonet.

Vi installerade oss i förarhytten och eftersom det var drygt en halvtimme kvar till avgång hann jag gå igenom och förklara en del saker i förarhytten.

Kvart i ett körde vi i väg och slutdestinationen för den här resan var Kumla. Allt gick bra och planenligt rullade vi in till spår 3 vid kvart i två.

En kvart senare hade vi bytt ände och även bytt elev vid spakarna och vi kunde ge oss av.

Vid tretiden ankom vi till spår 1 i Eskilstuna och bytte snabbt ände igen. Nu körde vi ner till depån för att inte stå i vägen uppe på Centralen.

Eleverna fick göra en dygnsklargöring av fordonet och så hann vi gå iväg för att ha en liten rast.

Klockan fem var vi redo för att köra nästa tur. Nu var destinationen Flen och även denna gång gick körningen utan några som helst problem.

Vi stannade på spår 4 i Flen och bytte ände – och elev – igen. Efter några minuters väntan fick vi grönt i signalen.

Tillbaka i Eskilstuna körde vi ner till depån från spår 2 och där parkerade vi för natten på anvisat ställe. Klockan var i det närmaste sju och jag gick tillbaka till Personallokalerna efter att ha släppt iväg eleverna.

Tio i åtta hoppade jag på en X12-a för att ta mig tillbaka till Västerås och kunde sedan gå hem efter att ha bytt om.

I morgon blir det samma upplägg.