Tisdag-torsdag

I tisdags åkte jag och mina instruktörskollegor till depån i Eskilstuna för att testa ett antal saker på ER1-fordonen. Under arbetet med lärarhandledningen har det dykt upp ett antal oklarheter eller saker som vi varit osäkra på hur det egentligen fungerar i verkligheten.

Vi gick igenom punkt efter punkt på vår lista och på eftermiddagen när allt var klarlagt tog vi oss tillbaka till Västerås.

Gårdagen ägnades åt att finslipa det sista inför utbildningsstarten – lärarhandledning, praktikplanering, bildspel mm

I morse var det så dags. En av mina instruktörskollegor och jag tog tåget från Västerås till Eskilstuna vid halv sju. Framme i Personallokalerna installerade vi oss i konferensrummet där vi skulle starta upp våra utbildningar.

Det är två parallella ER1-utbildningar som går av stapeln nu och det är alltså de första två av en hela rad som kommer att köras de närmaste veckorna. Jag har fyra Eskilstunaförare i min kurs och i parallellkursen är det fyra förare från Hallsberg och Stockholm/Hagalund.

Kvart över åtta satte vi igång med en introduktion och berättade om utbildningens upplägg och vad som väntade eleverna. Eftersom vi inte vet exakt hur lång tid varje del kommer att ta får det bli lite justeringar allt eftersom.

Vid halv tio begav vi oss i småregnet bort till depån och de två ER1-orna som vi skulle få hålla till på. Vi började med ett yttre varv och pratade om det som vi gick förbi. Därefter fortsatte vi inuti vagnarna på samma sätt. Vi öppnade skåp och tittade vad som fanns däri.

Efter lunch fortsatte vi inne i vagnarna och därefter tog vi plats i förarhytten. Vi gick igenom alla skåp, reglage och annan utrustning. Tyvärr hade vi lite problem med fordonet så allt fungerade inte riktigt som det skulle.

Dagen avslutades strax före klockan fem när vi hade gått igenom dörrar och fotsteg.

Jag åkte pass med en Regina hem till Västerås och efter att ha bytt om gick jag hem.

Imorgon fortsätter vi med utbildningarna.