Torsdag

Idag var det alltså dags för lite X40-körning. Jag åkte från Västerås som vanligt vid tjugo över sex på morgonen och en timme senare steg jag av på Stockholm C. Jag gick upp till Personallokalerna och snart dök de två elever som skulle åka med mig upp. En Instruktörskollega som skulle ta hand om de två andra eleverna dök också upp.

Vid tio i åtta stod vi och väntade vid spår 13. En X40-mult med tre fordon från Hallsberg var på ingång. När den stannat gick vi in i en av hytterna och kopplade isär fordonen. En förare tog hand om två av fordonen och körde iväg. Vi hoppade in i förarhytten varifrån vi skulle köra på X40-an som stod kvar.

Efter kontrollerna före körning samt att ha inväntat avgångstiden vid kvart över åtta kunde vi så lämna Stockholm C i rätt tid.

Vi var på väg till Hallsberg och eleverna byttes av när vi stannat i Västerås. Inget anmärkningsvärt inträffade under resan utan allt gick lugnt och bra.

Framme på spår 5a på järnvägsstationen i Hallsberg bytte vi först ände. Vi hade nu ungefär en timmes rast innan avresan tillbaka mot Stockholm så vi gick bort till Personallokalerna för att ta en kaffe.

Fem över halv tolv lämnade vi Hallsberg igen. Resan tillbaka till huvudstaden gick lika bra. Eleverna byttes av igen i Västerås. Planenligt vid kvart i två rullade vi in på spår 14 på Centralstationen i Stockholm.

Vi lämnade över till den väntande föraren och därmed var dagens körningar över. För mig återstod att åka hem till Västerås igen med nästa avgång.