Tisdag-onsdag

Igår blev det en lugn dag på kontoret.

Jag fick dock ett uppdrag till idag av vår Instruktörsplanerare. En Instruktörskollega i Stockholm hade en uppföljning inplanerad men hade fått förhinder, så jag skulle få ta hand om den istället.

I morse vid tio över sju satt jag i en X40 på väg mot huvudstaden. En knapp timme senare var vi framme och jag gick upp till Personallokalerna.

Där träffade jag förarkollegan och tillika driftstödjaren som skulle följas upp. Strax efter halv nio gick vi ner till spår 4 där en X40 snart skulle komma in.

Vi bytte av föraren och gick till hytten i andra änden och gjorde oss klara för avgång. Vid tio över nio rullade vi iväg med sikte på Uppsala via Märsta och Knivsta.

Allt gick väldigt bra och ungefär 40 minuter senare stannade vi på spår 4 på Uppsala C. Där bytte vi ände igen och tio över tio var det åter avgång.

När vi kommit till Stockholm upprepades allt ännu en gång – det vill säga vi skulle köra ett ”varv” till på Uppsala med samma fordon.

Vid kvart i ett rullade vi in på spår 4 på Centralstationen i Stockholm och där kunde vi lämna över till näste förare på tur.

Jag meddelade kollegan att jag var nöjd och att uppföljningen naturligtvis var godkänd. Därefter gick jag till spår 14 för att sätta mig i en X40 och ta mig tillbaka till Västerås.

Tio över två steg jag av på spår 5. Jag gick direkt för att byta om och gick sedan hem.