Måndag

Mellan nio och halv fem var jag reserv i Västerås idag. Det började väldigt lugnt så jag kunde fortsätta att planera de kommande dagarnas uppdrag och fixa lite andra saker som jag behövde göra.

Inte heller idag blev det någon tripp till verkstaden för att fotografera och kolla lite saker på ER1. Det enda fordon som fanns i verkstaden höll teknikerna på att jobba med inne i hallen och då var det ingen idé för oss att åka ut.

Vid kvart i två ungefär ringde Operativa Personalledningen och gav mig ett uppdrag. En förare i Eskilstuna hade blivit väldigt försenad med ett tåg från Stockholm. Det var förresten en av handledarna som jag hade under min praktik på Green Cargo i Eskilstuna för snart sex år sedan. Han skulle på grund av förseningen inte hinna till Västerås för att hämta en X12-a, så jag skulle köra den till Eskilstuna istället.

Vid kvart i tre gick jag ut till spår 6 på bangården bredvid Centralen och gjorde en säkerhetsklargöring. Ungefär kvart över tre kunde jag sedan köra till Eskilstuna som tjänstetåg (utan resenärer).

Framme på spår 4 på Eskilstuna C bytte jag ände och förberedde fordonet åt min gamla handledare. Jag hann med att gå upp till Personallokalerna för en kopp kaffe.

Jag åkte sedan pass tillbaka med samma X12-a som jag kört dit. När klockan i det närmaste var fem steg jag av på spår 2 på Västerås C och gick för att byta om.