Torsdag

Inte heller idag blev det någon reservtjänstgöring. Igår ringde Personalplaneringen och undrade om jag kunde ta ett arbetspass åt åkstationen i Hallsberg. Som tack för hjälpen skulle jag få fredagen ledig istället för det arbetspass som var inplanerat där.

Så blev det bestämt och jag skulle börja strax före klockan fyra på eftermiddagen. Jag gick tidigt till jobbet och passade på att köpa med mig en matlåda på vägen. Det fick bli någon form av kombinerad sen lunch och tidig kvällsmat idag.

Vid tio över fyra hade jag tagit plats som passagerare i en X40 för att åka till Hallsberg. Knappt en och en halv timme senare steg jag av och gick bort till Personallokalerna.

Vid tjugo i sju gick jag ut till spår 1 där en X51-Regina från Gävle var på ingående. Jag bytte av föraren som kört från Borlänge och gick snabbt till andra änden för att göra mig klar att åka. När alla förberedelser var klara hade signalen redan slagit om till grönt och det var hög tid för avgång.

Destinationen för det här tåget var Mjölby och det var uppehåll i Motala och Skänninge längs vägen.

Knappt en timme efter avgång från Hallsberg – vid kvart i åtta – stannade vi på spår 3b i Mjölby. Där bytte jag ände och gjorde mig klar för återfärden.

Klockan åtta rullade vi iväg från Mjölby igen och efter uppehåll på samma ställen som på nervägen ankom vi till spår 1 i Hallsberg vid fem över nio. Föraren som jag bytte av för drygt två timmar sedan hade nu haft sin rast i Hallsberg och tog över för att köra tillbaka till Borlänge.

Nu var det en kvart kvar tills pasståget hem till Västerås skulle avgå så jag hann med ett toabesök och en kaffe inne i Personallokalerna innan jag gick ut till spår 5b.

Vid fem över halv elva steg jag av i Västerås och gick för att byta om.

Nu är jag alltså ledig i morgon och så väntar en ledig helg därefter.