Måndag

Då var det dags att dra igång årets trafiksäkerhetsfortbildning. Ombordsidan har kört ett par veckor nu, men för lokförare runt om i Sverige gick alltså startskottet idag.

I Västerås kommer förutom de som är stationerade här även kollegor från Eskilstuna och Fagersta att få sin fortbildning. Det är i första hand jag och min instruktörskollega som kommer att hålla i utbildningarna här i Västerås. Eftersom det var premiär idag så var vi med båda två. Dels för att se hur vårt upplägg fungerade och togs emot av förarna, dels för att få en uppfattning om tidsåtgången. Sist men inte minst för att vi ska göra likadant oavsett vem av oss som är lärare.

Jag var på jobbet klockan åtta för att starta upp datorn och simulatorn och kolla att allt fungerade som det skulle.

Klockan nio drog vi igång och idag var det sex förare som deltog, vilket också är det maximala antalet. Fram till lunch körde vi ett teoripass med hela gruppen och efter att vi ätit delade vi upp gruppen där ena halvan fick göra e-learningar i ett grupprum och den andra halvan körde simulatorövningar i konferensrummet. När halva övningstiden gått bytte grupperna plats.

Vid kvart i fem avrundade vi dagen. Instruktörskollegan och jag satt kvar ett tag och sammanfattade dagen. Vi skulle också rapportera in våra iakttagelser under simulatorövningarna till utbildningsavdelningen.

Strax efter klockan sju var jag hemma i lägenheten så det hade blivit en lång dag.