Tisdag

Nu var det dags för en provkörningsnatt igen. Som vanligt började jag vid halv nio på kvällen och då hade jag precis ätit kvällsmaten jag köpte på väg till jobbet.

Efter att ha skrivit ut dokumentationen för natten tog jag och min kollega taxi ut till verkstaden en bit utanför Västerås. Där gick vi igenom nattens program med leverantörens tekniker och därefter var det dags för bromsprov av fordonet.

I natt var jag uppsatt som provförare och kollegan fick ta rollen som ”biträdesförare”. Vi växlade oss ut från verkstadsområdet till spår 4 i Tillberga vid elvatiden. Sedan kunde vi köra ner till anslutningen med Mälarbanan.

Det var strömavtagartester som skulle utföras den här natten och vi fick köra i olika hastigheter mellan 100 och 200 km/h. Vi körde först bort till Ekolsund mellan Enköping och Bålsta, där vi vände. Sedan tillbaka till Lundby mellan Enköping och Västerås. Där bytte vi ände igen och körde tillbaka till Ekolsund.

Allt hade flutit på jättebra under testerna. Klockan var inte mycket men nattens program var avklarat och nu återstod bara att ta sig tillbaka till verkstaden igen. Vi växlade in och parkerade på samma spår som vi startade från.

Klockan var bara tre när vi lämnade verkstaden. En timme senare klev jag in genom dörren hemma hos mig.

Nu är jag ledig några dagar men förmodligen blir det jobb i helgen.