Måndag-tisdag

Första tvådagarsutbildningen för fem stycken förarkollegor är nu avklarad. Igår körde vi teori på förmiddagen och tog sedan taxi direkt efter lunch ut till verkstaden utanför Västerås.

Där tog vi först ett utvändigt varv runt tågsättet inne i verkstadshallen. Vi fortsatte sedan vandringen invändigt och tittade i förarhytterna och inuti resten av de fyra vagnarna. Vi fick också gå ner under fordonet för att titta på boggier och underrede.

När vi var nöjda tog vi taxi tillbaka till Centralen där vi avslutade dagen.

Vi började igen klockan åtta i morse och fortsatte då med resten av teorin. Precis som igår tog vi taxi ut till verkstaden efter lunch. Idag var dock tågsättet helt utan spänning då teknikerna höll på med installationer och uppgraderingar, så vi kunde inte visa så mycket mer än hur man jordar högspänningsutrustningen på taket.

I taxi tog vi oss tillbaka till Centralen och vi fick teoretiskt gå igenom de moment vi inte kunnat praktisera ute på fordonet.

Eftersom jag var examinator delade jag som avslutning på utbildningen ut det skriftliga provet till eleverna. När alla var klara rättade jag proven och det visade sig att alla klarat sig med god marginal och var godkända. Därefter gick vi igenom svaren tillsammans och så kunde vi alla ta oss hem eller åtminstone till en närbelägen TV för att se Sveriges åttondelsfinal i Fotbolls-VM. ”Vi” vann mot Schweiz och ska nu spela kvartsfinal på lördag.

I morgon kommer nästa grupp som ska gå samma utbildning.