Onsdag

Första arbetspasset på det nya året var förmiddagsvarianten av Provkörningen vilket innebar start vid kvart i sex på morgonen. Redan förra veckan fick jag mail om att jag hade ett uppdrag att utföra nästan direkt när jag börjat.

Efter att ha fått i mig lite medhavd frukost och en kopp kaffe tog jag på mig varselvästen och gick ut till spår 6 på bangården bredvid Centralen. Där väntade en X51-a som en kollega kört från Gävle under gårdagen. Den skulle in på hjulsvarvning på verkstaden en bit utanför Västerås. Jag utförde en säkerhetsklargöring av fordonet och när jag var färdig ringde jag Fjärren och meddelade att jag var redo.

Jag fick åka iväg nästan på direkten och efter den korta resan på tio minuter stod jag på spår 4 i Tillberga. Där kontaktade jag svarvpersonalen som kom och ”släppte in” mig. När fordonet var på plats utanför svarven beställde jag en taxi för att komma tillbaka till Västerås C.

Resten av passet var lugnt och jag kunde sitta och prata med kollegor i Personallokalerna. När klockan i det närmaste var två bytte jag om och gick sedan hem.