Torsdag

För tredje gången den här veckan stod körning till och från Linköping till buds. Det var samma pass som i måndags så det var start vid tio över fem på eftermiddagen.

När vi fikat och eleven tagit ut tågorder och fordonslistor gick vi ner till spår 5 där en kollega rullade in med en X50 från Sala. Vi tog plats i förarhytten och så var vi på väg. Nu lät jag eleven köra på egen hand och det gick jättebra – jag behövde inte instruera eller lägga mig i en enda gång på hela vägen. Naturligtvis svarade jag på frågor och funderingar längs vägen. Det var ju tredje gången på fyra dagar som vi körde den här sträckan så nu känner han igen sig och kommer ihåg hur stationerna ser ut och var man ska stanna.

Framme på spår 3 i Linköping enligt tidtabell vid tio i åtta lämnade resenärerna tågsättet och när avsyningen var klar körde vi bort till verkstaden och parkerade enligt anvisning. Sen blev det rast och fika i Personallokalerna.

Vid kvart i nio var vi på väg bort till spår 3 på järnvägsstationen där snart en X12-a från Sala skulle rulla in. När den stannat och var tom på resenärer gick vi till andra änden för att aktivera hytten och förbereda körningen tillbaka. Vid fem i nio fick vi grönt och kunde lämna Linköping som tjänstetåg.

Även i den här riktningen körde eleven galant utan inblandning av mig. Några minuter före elva ankom vi Västerås C och körde ut till spår 6 på bangården bredvid för att parkera.

Strax före halv tolv var det dags att ta sig hem och nu är det ledigt i morgon men sen blir det jobb i helgen.