Söndag

Söndagen började med en passresa till Fagersta. Tåget – en X51-a – jag liftade med avgick vid halv ett från Centralen i Västerås och det var min lärare från lokförarutbildningen som körde.

Framme på Fagersta C hjälptes vi åt att köra undan så att tågsättet inte stod i vägen för lokaltågklarerarens krypin. Sedan gick vi bort till Personallokalerna. Jag blåste in mig och skrev ut fordonslista och tog ut tågorder.

Vid halv tre hade jag kört tillbaka tågsättet så att resenärerna kunde gå ombord, bytt ände och utfört förberedelserna före körning och så blev det avgång.

En timme senare hade vi stannat på spår 4b i Västerås. Jag bytte ände och förberedde mig för nästa avgång. Sedan gick jag upp till Personallokalerna för att äta min matlåda.

Vid halv fem lämnade vi Västerås igen och kursen var nu åter inställd på Fagersta C. Där upprepades samma procedur – efter att tågsättet var tomt körde jag undan lite grand och gick sedan till Personallokalerna.

Vid halv sju avgick vi som dagens sista tåg mot Västerås. Allt avlöpte som förväntat och en timme senare stod vi åter på spår 4b på Västerås C. När tågsättet var synat och klart körde jag ut och parkerade på spår 6 på bangården bredvid.

Nu återstod bara att gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan promenera hemåt.