Måndag

Tidig start på dagen – väckning klockan tre och en knapp timme senare var jag på väg till Centralen. Efter att ha bytt om åt jag lite frukost innan jag tog ut fordonslista och tågorder. Strax före fem gick jag ut till spår 7 på bangården bredvid Centralen där jag först började klargöra Rc6-loket. Sedan låste jag upp de fyra personvagnarna och började med bromsprovet. Ombordaren dök upp och tillsammans slutförde vi detsamma.

När vagnarna också var klargjorda körde vi ut från bangården och backade sedan till plattform på spår 3. Jag hann upp till Personallokalerna för att hämta en påtår och ett par minuter efter sex rullade vi iväg som morgonens andra pendlaravgång mot huvudstaden. Det var tre veckor sedan jag fick köra Rc6 men det är alltid lika roligt! Det är lite som att köra tåg ”på riktigt”.

Efter uppehåll i Enköping, Bålsta och Sundbyberg ankom vi till spår 7 på Stockholm C en timme senare. Där kopplade växlingspersonalen loss loket så att jag kunde köra runt det till andra änden av vagnarna. Efter att loket kopplats till igen gjorde vi bromsprov och sedan var det bara att invänta avgångstiden om en halvtimme. Jag gick upp till Personallokalerna för att besöka toan och fylla på med mer kaffe. Pratade lite med en kollega som också hade rast.

Fem i åtta tände ombordaren avgångssignalen och vi avgick. Inga konstigheter inträffade utan vi kunde stanna på spår 3 på Västerås C vid fem i nio och låta resenärerna lämna tågsättet. Jag kopplade loss loket och gjorde rundgång. När vi bromsprovat efteråt kunde vi köra fram och sedan backa ut på bangården där vi ställde det på samma plats där vi tog det några timmar tidigare.

Nu var klockan över halv tio och därmed var det tidiga passet slut. I morgon har jag fridag men på onsdag är det jobb igen.