Tisdag

Jag började inte förrän klockan fem på eftermiddagen idag så jag hann byta till sommardäck på Maries bil och fixa med lite andra saker innan det var dags att åka och jobba.

Strax före halv sex var det dags att gå ut till spår 5 på Västerås C för att byta av föraren på ett Regina-tåg från Sala. När jag installerat mig och avgångstiden var inne rullade vi iväg. Två timmar och en kvart senare ankom vi till spår 3 på Linköping C efter att ha stannat i Kolbäck, Kvicksund, Eskilstuna, Hälleforsnäs, Flen, Katrineholm och Norrköping. När tågsättet var tomt körde jag bort till verkstaden där jag parkerade och kunde sedan gå till Personallokalerna för att äta min matlåda.

När kaffet efter maten var avklarat och klockan närmade sig kvart i nio gick jag bort till spår 3 på järnvägsstationen där en X12-a var på ingång. Jag tog över från föraren som kört och när ombordaren synat igenom vagnarna stängde vi dörrarna. Sedan kunde jag byta ände. När jag gjort mig färdig och utfört kontrollerna före färd ringde jag Fjärren som direkt lät mig åka iväg. Jag körde tjänstetåg – alltså utan passagerare – tillbaka till Västerås.

Allt rullade på fin-fint och strax före elva rullade jag in på Västerås C. Därefter kunde jag parkera på spår 9 på bangården bredvid Centralen. Därmed var dagens pass över och jag gick för att byta om och kunde sedan åka hem.