Fredag

Började fem i halv två idag med samma arbetspass som i förrgår. Kvart i tre bytte jag av föraren på ankommande X14-tåg på spår 4b och gick sedan till andra änden för att göra mig klar.

Kvart över två blev det avgång med Fagersta N på destinationsskyltarna. Det var ganska många resenärer på den här avgången så här på fredagseftermiddagen. Uppehållen i Dingtuna, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Virsbo och Ängelsberg avverkades ett efter ett. Sedan återstod bara Fagersta C och N. När alla resenärer lämnat tåget vid slutstationen bytte jag ände och så körde vi tillbaka till spår 1 på Fagersta C där jag parkerade. Nu hade jag en knapp timmes rast i Personallokalen.

Strax innan halv fem kunde ombordaren och jag köra tillbaka till Fagersta N där det åter var dags att byta ände och knappa in Västerås C på destinationsskyltarna. Kvart i fem rullade vi iväg söderut och en timme senare blev jag avbytt när vi stannat på spår 4b på Västerås C.

Nu blev det en timmes rast med matlåda i Personallokalerna.

Kvart i sju var det dags att gå ner till spår 4b igen då en X14 från Ludvika var på väg in. Jag bytte av föraren och installerade mig i andra förarhytten. Nu stod ”Ludvika” på destinationsskyltarna. Kvart över sju stängde jag dörrarna och så var vi på väg.

En timme och fyrtio minuter senare öppnade jag dörrarna efter att ha stannat på spår 2 i Ludvika. Det blev ett snabbt hyttbyte, kontroll av säkerhetsgreppet samt funktionskontroll av bromsen och ringa Fjärren för att ta emot en säkerhetsorder. Sen var det dags att sätta fart söderut igen.

Allt gick smidigt på tillbakavägen. Det var inte så många resenärer som skulle åka men i alla fall fler än vad jag haft tidigare när jag kört den här avgången. Fast nu var det ju förstås fredagskväll.

Kvart i elva stod vi åter på spår 4b på Centralen i Västerås och när ombordaren lämnade klart efter syningen återstod bara för mig att köra ut och parkera på spår 8 på bangården bredvid Centralen. Därefter gick jag för att byta om och så tog jag bussen hem.