Söndag

Började vid kvart över ett med att vara reserv i fyra och en halv timme. Det blev TV-tittande, fika samt prat med kollegor i Personallokalerna och det var helt lugnt på telefonen hela tiden.

Mot slutet av reservtiden åt jag min matlåda och sedan var det dags att gå ut till spår 5 vid tjugo över sex för att åka pass med ett regionaltåg till Hallsberg. Där var jag reserv i ytterligare en dryg timme och det blev åter TV-tittande och prat med kollegor.

Vid fem över halv tio stannade ett dryga kvarten försenat regionaltåg från Göteborg – en trevagnars X40 – på spår 3 och jag bytte snabbt av föraren. När ombordaren stängt dörrarna lämnade vi snabbt Hallsberg. Uppehållen i Kumla, Örebro S, Örebro C, Arboga och Köping avverkades snabbt och effektivt ett efter ett. När vi sedan vid tjugo i elva ankom till spår 2 på Västerås C var vi åtta minuter efter tidtabell.

Ombordaren och jag synade igenom tågsättet och sedan kunde jag växla ut till spår 7 på bangården vid Centralen och parkera enligt anvisning. Klockan hade nu passerat elva när jag gick till omklädningsrummet för att byta om och sedan cykla hemåt i natten.