Fredag

Fredagens arbete började vid tjugo över ett. Första uppdraget var att köra ner ett InterCity-loktåg med sex vagnar till spår 5 på Centralen. Där blev det rundgång med loket och när klockan var kvart i tre var det avgång norrut. Jag körde via Arlanda till Uppsala och lämnade där över till föraren som skulle köra resten av sträckan till Sundsvall.

Jag gick upp till Personallokalen för att ta en kaffe medan jag väntade på mitt tåg som jag skulle åka pass med. Tio över fyra åkte jag tillbaka till Stockholm och det var en Hagalundskollega som körde. I Personallokalerna på Centralen var jag först reserv en halvtimme och sedan hade jag rast och då åt jag min matlåda.

Kvart över sex ankom ett Uppsala-tåg till spår 6. Jag bytte av föraren och gick till loket i andra änden för att göra mig redo. Vid tjugo i sju blev det avgång. Det här var ett fullängdståg med nio vagnar och lok i vardera änden. Efter de sedvanliga uppehållen i Märsta och Knivsta ankom vi ett par minuter före tidtabell till spår 4 på Uppsala C. Under tiden jag bytte ände synade ombordarna igenom vagnarna eftersom jag nu skulle köra tjänstetåg (utan passagerare) tillbaka till Hagalund.

För att kunna komma in i Hagalund fick jag först köra ner till Norra Bantorget för att byta ände och därefter tillbaka ut till Hagalund. Först blev det toatömning och sedan lämnade jag tågsättet på spår 32. Strax efter nio tog jag bilen och åkte hem. I morgon är det ledigt men på söndag jobbar jag igen.