Onsdag

Samma arbetspass idag som i måndags och det började alltså vid halv tre. Ett Uppsala-tåg med två lok, sex vagnar och en längd av 189 meter stod och väntade på mig på spår 21 och när jag var klar med förberedelserna fick jag köra ner till spår 3 på Centralen där jag lämnade över till föraren som skulle köra ett ”varv”.

Jag gick upp till Personallokalerna för att vara reserv en knapp timme. Inte heller idag behövdes mina tjänster så när reservtiden var slut och rasten började kunde jag äta min matlåda.

Vid kvart över fem kom samma tågsätt, som jag tidigare körde ner, tillbaka efter ett varv på Uppsala och jag bytte alltså av samme förare som bytte av mig för ett par timmar sedan. Tjugo i sex avgick vi från Stockholm. Allt fungerade perfekt och med två lok och ”bara” sex vagnar så accelererar tågsättet jättebra och det är lätt att hålla tiden. Framme i Uppsala bytte jag ände och gjorde mig klar för att köra tillbaka mot huvudstaden vid tjugo i sju.

Vi kom som vanligt in på spår 6 på Centralen eftersom tågsättet skulle tas ur trafik. Medan de båda ombordarna synade igenom vagnarna bytte jag ände och så kunde jag köra ut till Hagalund. Efter att toaletterna tömts lämnade jag tågsättet på spår 22 och kunde därmed gå mot utgången för att åka hem.