Måndag

Kvart över tio började jag idag och då hade jag redan varit på jobbet drygt en halvtimme och hunnit med att äta frukost och fika. På spår 33 stod loktåget med sex vagnar som jag skulle köra och som vanligt kollade jag att allt var ok innan jag körde ner till spår 4 på Centralen. Växlingspersonal kopplade loss loket så att jag kunde göra rundgång. När det var kopplat och klart i andra änden samt efterföljande bromsprov avklarat var det bara att invänta avgångstiden.

Kvart i tolv rullade vi i väg norrut med Mora på vagnarnas destinationsskyltar. Efter uppehåll på Arlanda samt i Uppsala, Sala, Avesta Krylbo, Hedemora och Säter ankom vi spår 5 på Borlänge C tre minuter efter tidtabell vid kvart över två. En förare från Falun tog över och skulle köra upp till Mora medan jag gick till Personallokalen för att ha tre och en halv timmes rast. Förutom att äta matlåda och dricka kaffe, läste jag tidningar, löste korsord och sudoku samt tog det allmänt lugnt.

Fem i sex kom samma tågsätt tillbaka och stannade på spår 3. Jag bytte av Falu-föraren som alltså nu kört fram och tillbaka från Mora. När ombordaren visade handsignal ”avgång” åkte vi i väg från Borlänge och det var uppehåll på precis samma stationer som i andra riktningen. Allt gick planenligt och vi rullade in i rätt tid vid kvart över åtta till spår 5 på Stockholm C. En ombordare kom och hjälpte till med rundgången för att det skulle gå snabbt och smidigt.

När Cateringservice var klara med avfurneringen körde jag ut till Hagalund och toatömningen. Sen hamnade jag på spår 30 där vagnarna kopplades loss. Loket skulle till verkstan, men eftersom det pågick spårarbete i växlarna utanför Nya Vagnhallen, kunde jag inte köra vanliga vägen, utan fick köra bort till utfarten från Hagalund. Där fick jag ringa Fjärren för att få växla mig via Solna så att jag kunde komma in till verkstan via ett annat spår. Verkstadspersonal kom direkt och tog hand om loket när jag stannat utanför porten och när klockan passerat halv tio var dagens arbete över och jag kunde gå mot utgången för att åka hem.