Onsdag

Sista arbetspasset för veckan började klockan halv fyra på eftermiddagen. Efter att ha pratat med kollegor och fikat lite var det dags att gå ut till spår 11 i Nya Vagnhallen där en X2:a stod och väntade på mig. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och sedan körde jag ner till Norra Bantorget där Cateringservice kom och furnerade. Strax före fem rullade vi fram till spår 12a där jag lämnade över till föraren som skulle köra till Malmö. Jag hade nu en timmes rast som jag tillbringade i Personallokalerna med att äta matlådan och prata med kollegor.

Strax efter sex stod jag och väntade vid spår 11 där snart en X2:a kom framkörandes. Jag bytte av föraren och tjugo över blev det avgång och vi lämnade Stockholm C. Efter de vanliga uppehållen i Södertälje och Norrköping stannade jag på spår 1 på Linköping C nån minut före tidtabell där jag blev avbytt av en förare som skulle köra resten av sträckan till Malmö. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha ett par timmars rast.

Strax efter klockan tio stannade dagens sista X2000-tåg från Malmö på spår 2 och jag tog plats i förarstolen. Snart var vi på väg norrut och hade uppehåll i Norrköping och Södertälje. Det rullade på längs vägen och jag såg hjortar i spåret vid ett par tillfällen men de hann som tur var flytta på sig innan jag kom fram. Vi ankom spår 18b på Stockholm C ett par minuter efter tidtabell vid tjugo i midnatt. När vagnarna var synade blev det avfurnering på Norra Bantorget och sedan fortsatte jag ut till Hagalund. Efter toatömningen fick jag köra in på spår 11 i Nya Vagnhallen och när jag parkerat tog jag min ryggsäck och gick mot utgången. Klockan närmade sig ett på natten när jag satte mig i bilen för att åka hem.

Nu är jag alltså ledig resten av veckan och jobbar igen på måndag.