Onsdag

Sista arbetspasset den här veckan började klockan halv fyra. Efter att ha fikat och pratat med kollegor i Personallokalerna samt tagit ut dagens tågorder och fordonslistor var det dags att gå ut till tåget. X2:an jag skulle klargöra stod på spår 15 på Mellanbangården och när jag kom fram började jag med att säkerhetsklargöra fordonet. Jag hann även med en snabb genomgång inuti för att se att allt var ok innan jag körde ner till Norra Bantorget där furneringen väntade.

Strax före klockan fem var ombordpersonalen klara med sina förberedelser och jag körde fram till spår 12a där jag lämnade över till den väntande föraren som skulle köra till Malmö. Jag hade nu en dryg timmes rast som jag tillbringade i Personallokalerna och jag hann även med att köpa en sallad som jag skulle äta lite senare.

Vid tio över sex stod jag vid spår 11 där min X2:a snart kom inrullandes. Jag bytte av föraren och tio minuter senare blev det avgång och vi lämnade huvudstaden med sikte mot Malmö. Efter uppehåll i Södertälje och Norrköping ankom vi spår 1 på Linköping C ett par minuter före tidtabell och jag lämnade över till en före detta Hagalundskollega som nu flyttat till Malmö och som skulle spaka tåget till slutdestinationen. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha ett par timmars rast och då åt jag min sallad.

Strax före klockan tio ankom sista tåget från Malmö till spår 2 och jag tog plats i förarhytten och så var vi på väg norrut. Efter uppehåll i Norrköping och Södertälje ankom vi ett par minuter före tidtabell vid tjugo i tolv till spår 18b på Stockholm C. Resan hade gått helt utan konstigheter och när ombordarna synat klart fortsatte jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice kom och avfurnerade. När det var klart körde jag ut till Hagalund där det som vanligt blev toatömning. Jag fick sedan parkera på spår 18 och därmed var arbetet över. När klockan i det närmaste var ett satte jag mig i bilen för att köra hem.

Nu är jag ledig resten av veckan och jag jobbar nästa gång på måndag.