Onsdag

På schemat idag fanns ett par svängar till Uppsala. Passet började vid halv två och när jag ringde Platskontrollen fick jag veta att depåpersonalen som höll på att klargöra tågsättet hade problem med ett av loken. När jag var på väg ut till spår 37 på bangården fick jag se mitt tågsätt komma åkandes bort mot mellanbangården. Klargöraren ringde och meddelade att de var tvungna att byta ut det ena loket och att jag i stället skulle gå till spår 12 på mellanbangården. När det bakre loket var utbytt och bromsprovet klart ringde jag Fjärren för att få åka iväg och då var jag ungefär 10 minuter sen. Då jag kom ner till spår 3 på Centralen var det i princip redan avgångstid och jag fick skynda mig till andra änden för att göra mig klar. Vi kom till slut i väg fem minuter sent från Stockholm och efter uppehållen i Märsta och Knivsta ankom vi spår 4 på Uppsala C fyra minuter efter tidtabell.

Tillbaka till Stockholm gick körningen helt enligt plan och när jag åter stannat på spår 3 lämnade jag över till näste förare på tur och så kunde jag gå upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

Efter att ha ätit min matlåda och tagit det lugnt ett tag var det dags att gå ner till spår 3 vid tjugo över fem. Jag bytte av föraren när tåget stannat och gick till andra änden för att göra mig klar för avgång. Tjugo i sex rullade vi iväg för dagens andra varv på Uppsala. Resan gick helt utan problem i bägge riktningar och när vi var tillbaka på Stockholm C fick vi komma in på spår 6 eftersom tågsättet skulle tas ur trafik. Ombordarna synade igenom vagnarna medan jag gick till andra loket och när jag var klar körde jag ut till Hagalund. Efter toatömningen hamnade jag inne i Nya Vagnhallen på spår 11 där jag bara kunde lämna tågsättet och gå mot utgången för att åka hemåt.