Onsdag

Sista arbetspasset för den här veckan började vid tjugo i sex på eftermiddagen. På spår 27 stod InterCity-tåget med lok och fem vagnar och väntade på mig. Efter att som vanligt ha kollat att allt var ok körde jag ner till Norra Bantorget där Cateringservice direkt kom och började furnera bistrovagnen. När ombordarna intagit sina platser och jag hämtat en kopp nybryggt kaffe från bistron kunde vi rulla fram till spår 11 varifrån vi skulle avgå vid fem över sju.

När alla resenärer gått ombord dröjde det ytterligare innan vi fick grönt. På grund av ett signalfel mellan Centralen och Stockholms Södra kunde man endast använda ett av spåren och det skapade tågkö och förseningar. Till slut var det vår tur och vi kunde avgå 15 minuter efter tidtabell. Jag körde på så gott det gick och efter uppehåll i Södertälje och Katrineholm ankom vi spår 2 i Hallsberg och var då 8 minuter försenade. Jag lämnade över till föraren som skulle köra resten av sträckan till Karlstad och kunde gå bort till Personallokalerna för att ha en dryg timmes rast.

Kvart över tio ankom ”nattugglan” – alltså dagens sista X2000 – från Göteborg till spår 3 och jag bytte av föraren och hans elev som kört från Västkusten. Sen var det bara att sätta fart mot huvudstaden – inga fler uppehåll längs vägen. Väldigt få tåg ute så här dags – mötte mest Posttåg på väg söderut – så det rullade på bra. Fick stanna i sista tunneln före den så kallade getingmidjan – alltså spåren söderut från Stockholm C som går parallellt med Centralbron – på grund av signalfelet för att invänta två mötande tåg och blev då minuten sen till spår 17b på Stockholm C. Nu var klockan över halv tolv och när alla resenärer lämnat tågsättet och ombordarna synat igenom vagnarna körde jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice genast kom och avfurnerade.

Sen återstod den korta biten ut till Hagalund och toatömningen. Därefter fick jag lämna tågsättet på spår 11 inne i Nya Vagnhallen. När klockan närmade sig halv ett gick jag bort till parkeringen och satte mig i bilen för att köra hem. Nu väntar en långhelg och nästa arbetspass är på måndag eftermiddag.