Lördag

På väg till Hagalund lämnade jag av Marie i Grillby där hon skulle tillbringa dagen hos sina föräldrar. Ett reservpass mellan 11 och 18 stod på dagens schema och till en början kunde jag ta det lugnt och prata med trevliga kollegor i Personallokalerna. Ungefär kvart i ett ringde Operativa Personalledningen och vill ha hjälp. Ett X2000-tåg från Göteborg skulle gå multipelkopplat men det hade varit problem att få tågsätten att fungera tillsammans så man hade beslutat att köra tågsätten separat som två olika tåg. Nu saknades en förare som skulle köra ut ”del 2” till Hagalund och där kom jag in i bilden.

Jag gick ut till spår 20 på bangården och hann precis lifta med ett loktåg som skulle ner till Centralen. Väl där kunde jag ta det lugnt ett tag i Personallokalerna och prata med andra trevliga kollegor innan det vid halv tre var dags att gå ner till spår 10 där X2:an snart skulle ankomma. Jag bytte av föraren och när tåget var tömt på resenärer och syningen klar körde jag ut till Hagalund, fick toaletterna tömda och hamnade sedan på spår 14 inne i Nya Vagnhallen. Där gick jag till andra änden och aktiverade förarhytten för att förbereda åt föraren som efter ett par timmar skulle iväg med tågsättet igen. När det var klart återvände jag till Personallokalerna och kunde först äta min matlåda och sedan ta det lugnt resten av tiden och kolla på TV.

När passet var över gick jag ut till bilen och åkte hemåt. Hämtade upp Marie i Grillby och tillsammans åkte vi sedan hem.