Tisdag

Vintersolståndet infaller i dag och det betyder att det från och med nu vänder och det kommer att bli ljusare och längre dagar – skönt! 🙂

Hade exakt samma pass i dag som i går, så det var start vid kvart i sex. Det var för övrigt även samma tågsätt som jag hade i går – förutom en vagn som ersatte den som vi växlade ur på Centralen i går. Körde ner till Norra Bantorget efter att som vanligt ha kollat att allt var ok. När jag ringt Fjärren för att meddela att jag var klar med hyttbytet och redo att köra till Uppsala fick jag inte grönt på en gång eftersom andra tåg skulle korsa min tågväg först och det gjorde att jag kom i väg fem minuter senare än tidtabellen. Det i sin tur gjorde att jag vid Upplands-Väsby hamnade bakom SLs Uppsalapendel och fick köra bakom den ända till Uppsala. När jag stannat på spår 7 på Uppsala C var det sju minuter efter plan. Turligt nog är det relativt gott om tid där innan avgången tillbaka mot Stockholm, så vi kunde rulla i väg söderut i rätt tid vid tio i åtta.

Till spår 12 på Stockholm C ankom vi exakt på utsatt tid efter att resan förlöpt helt utan konstigheter. Samma procedur upprepades som i går – resenärerna strömmade ur vagnarna och ombordarna synade och låste dörrarna medan jag gick till det bakre loket. När jag var redo kunde jag köra ut till Hagalund, där jag leddes förbi toatömningen utan att behöva tömma och hamnade tills slut på spår 35. I och med att jag klättrade ner från loket vid tio över nio var alltså passet över och jag kunde gå till Personallokalerna innan jag gick till parkeringen för att åka hem.

Nu är jag ledig två dagar och jobbar nästa gång på juldagen.