Fredag

Fredagens arbetspass började strax före klockan sju och bestod av transport av tomma tåg (tjänstetåg) mellan Hagalund och Centralen. Jag hade samma servicetur för ett par veckor sedan. När jag fikat och pratat med en kollega samt tagit ut dagens fordonslistor och tågordrar gick jag ut till spår 17 på bangården där loktåget som jag skulle ha stod och väntade. Efter att ha kollat att allt var ok körde jag ner till spår 4 på Centralen där mitt lok kopplades loss från vagnarna. Ett annat lok kopplades till i andra änden och jag fick stå och vänta till tåget som hade destinationen Östersund skulle avgå vid kvart över åtta.

När spåret blivit ledigt fick jag växla mig bort till spår 7 där vagnarna från ett loktåg från Hallsberg väntade på att få åka ut till Hagalund. Efter tillkoppling och efterföljande bromsprov var jag snart på väg ut för att tömma toaletterna och sedan hamnade jag på spår 35 där vagnarna åter kopplades av. Jag körde sedan loket till verkstaden och lämnade det på anvisat spår. Nu gick jag direkt till spår 14 i Nya Vagnhallen, där en X2:a som kört från Karlstad på morgonen snart skulle dyka upp. Jag bytte av föraren och hans elev och gick till andra änden för att göra mig klar. Under tiden som färskvatten fylldes på och tågsättet städades ur invändigt gick jag runt och kollade lite så att allt var ok inne i tåget.

Vid kvart över tio var allt klart och jag kunde köra ner till Norra Bantorget för furnering. När ombordarna gjort sig klara rullade jag fram till spår 12a och lämnade över till föraren som skulle köra mot Karlstad och Oslo. Nu hade jag rast en dryg timme och då passade jag på att äta min matlåda uppe i Personallokalerna.

Strax efter halv ett stod jag vid spår 18b och bytte av föraren på en X2:a som ankom från Göteborg. När jag fått klart från ombordarna körde jag ut till Hagalund, passerade genom toatömningen och hamnade sedan på spår 27, där jag bytte ände och förberedde för tågsättets eftermiddagstjänst. Sen var det bara att gå mot utgången och bort till bilen för att åka hem. I helgen jobbar jag.