Söndag

Dagen började vid ett-tiden i Hagalund. Fikade och pratade med kollegor ett tag eftersom tågsättet jag skulle ha inte hade kommit till Hagalund än, men jag hade tid för klargöring i arbetspasset om nu tågsättet inte skulle ha varit ute i trafik tidigare under dagen. Vid kvart i tre kom det försenade tågsättet in på spår 14 i Nya Vagnhallen och jag bytte av föraren samtidigt som städpersonalen hoppade in och satte fart med uppfräschningen. När jag gått till andra änden och gjort mig klar var den invändiga städningen redan klar och efter ytterligare någon minut var även färskvattnet påfyllt i alla vagnar. Snabba puckar när det är bråttom! Jag ringde mig klar och fick genast börja rulla ner mot Norra Bantorget. Väl framme där blev jag avbytt av föraren som skulle ha tåget och jag begav mig gåendes bort mot Centralen. Jag gick direkt till spår 19 där en X2-mult snart skulle komma in. Jag hoppade in i bakersta hytten för att åka med upp till Karlberg, där vi skulle vända tågsättet. Vi måste alltså vara två förare när vi ska vända multipelkopplade fordon i Karlberg eftersom det inte finns invändig genomgång mellan fordonen. Man måste då gå utvändigt för att komma in i det andra fordonet och det bör undvikas i allra möjligaste mån eftersom det inte är mycket plats mellan spåren där vi vänder i Karlberg.

Kollegan avaktiverade sin hytt när vi stannat i Karlberg och jag kunde då aktivera min. Det var upptaget vid Norra Bantorget så vi fick stå och vänta i Karlberg i en halvtimme innan vi fick åka fram. Vi kopplade isär fordonen så att vi fick varsin X2:a och när furneringen och städningen var klar körde jag fram till spår 12a varifrån vi skulle avgå vid kvart över fem. Destinationen var Karlstad och jag skulle köra till Hallsberg med uppehåll i Södertälje och Katrineholm. Det här var samma X2:a som jag körde till Linköping igår och den gick fortfarande väldigt bra! När jag blivit avbytt efter att ha stannat på spår 2 i Hallsberg gick jag bort till Personallokalerna för att äta min matlåda under den knappa timme jag hade rast.

Vid tjugo i åtta stannade ett InterCity-tåg (lok plus sex vagnar) på spår 3 och jag bytte av föraren. Snart var vi på väg igen mot huvudstaden och vi hade uppehåll i Katrineholm och Södertälje. Rullade in på spår 17 på Stockholm C exakt enligt tidtabell. När ombordaren kollat igenom alla vagnar körde jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice kom och avfurnerade. Sen fortsatte jag ut till Hagalund där jag efter toatömningen hamnade på spår 29 och bara kunde lämna loket som det var. Jag gick mot utgången för att komma till bilen och åka hem. Nu är jag ledig i två dagar, men på onsdag är det dags igen!