Torsdag

En dag med X2-vändningar bjöds det på idag. Passet började och slutade nere på Centralen, så när jag hade parkerat bilen i Hagalund gick jag bort till Ulriksdal för att ta Pendeln. Väl inne i Personallokalerna satte jag mig och pratade med ett par kollegor som hade rast mellan sina körningar och under tiden åt jag mina frukostmackor. Första uppdraget var vid tio i nio då ett direkttåg från Göteborg ankom till spår 19b. Jag bytte av föraren och körde, efter att ha fått klart från ombordarna, bort till vändspåren i Karlberg. Där bytte jag ände och när jag var klar fick jag nästan direkt åka bort till Norra Bantorget. Där kom städpersonal och fräschade till inuti, Cateringservice kom och stödfurnerade och när sedan ombordarna fixat till allt i Bistron och i första klass körde jag fram till spår 10 på Centralen där jag lämnade över till föraren som skulle köra till Göteborg.

Nu fick jag en dryg timmes rast som jag tillbringade uppe i Personallokalerna. Vid tjugo i tolv ankom en X2:a från Malmö till spår 19b och jag bytte av föraren och hans elev. Nu upprepades proceduren med att köra bort till Karlberg för att byta ände och sedan fick jag vänta ungefär en kvart innan det blev ett spår ledigt på Norra Bantorget så att jag kunde köra fram dit. När städning samt stödfurnering var klar och tiden var inne rullade jag fram till spår 10 på Centralen och en förare från Göteborg tog över. Jag fick ännu en dryg timmes rast och nu var det hög tid att äta matlådan.

På sista vändningen för dagen skulle jag ända till Hagalund 🙂 Vid tjugo i tre ankom ett X2000 från Göteborg till spår 17b. Efter att ha passerat toatömningen i Hagalund fick jag köra in i Nya Vagnhallen på spår 10. Där dök städpersonal genast upp och jag kunde sitta i hytten och invänta att allt skulle bli klart. Strax efter klockan 16 kunde jag köra ner till Norra Bantorget igen. När Cateringservice och ombordarna var klara med sina respektive uppgifter körde jag fram till spår 12a på Centralen, där föraren som kom med det här tågsättet och som jag bytte av drygt två timmar tidigare, nu hade haft sin rast i Stockholm och ville köra direkttåget hem till Göteborg igen.

Det var det sista uppdraget för dagen och jag gick direkt till Pendeln för att ta mig ut till bilen i Hagalund och åka hem.