Torsdag

Sista passet den här veckan var även det tidigaste. Start redan strax efter halv fyra vilket innebar väckning klockan ett hemma. Lyckades komma i säng och somna tidigt i går kväll så det var inte så där jättesvårt att ta sig upp när klockan ringde. Det var inte alls lika kallt som i går morse och tidvis kom det några regnstänk under bilfärden till Hagalund.

Även i dag stod mitt Uppsala-tåg inne i värmen på spår 10 i Nya Vagnhallen. Jag skulle köra utan passagerare (tjänstetåg) till Uppsala men var då först tvungen att köra ner till spår 17 på Centralen där jag fick byta ände för att kunna köra norrut. Framme på spår 1 på Uppsala C bytte jag ände igen och sen var det bara att invänta avgångstiden.

Vid tjugo i sex bar det i väg söderut som morgonens första regionaltåg mot Stockholm. Efter uppehållen i Knivsta och Märsta var det full fart som gällde – ända tills förvarning om en stoppsignal dök upp i ATC:n. Vid Rotebro fick jag stanna och Fjärren lät meddela att det var fel på signalställverket i Häggvik och att det var tåg på kö framför. Det tog sin lilla tid att ta sig förbi signalfelet och till slut rullade jag in mot Centralstationen i Stockholm. Sista signalen som finns i höjd med Norra Bantorget lyste även den rött – ytterligare signalfel – men sen kunde jag köra in till plattformen på spår 3 drygt 20 minuter försenad. Det var nu tid för nästa avgång mot Uppsala så föraren som skulle byta av mig stod redan beredd att hoppa in i det bakre loket så fort jag stannade så det fick bli överlämning per telefon. Endast fem minuter efter att vi stannat rullade tågsättet i väg mot Uppsala igen.

Jag gick till Personallokalerna för att vara reserv i en knapp timme och sedan ha rast ytterligare en knapp timme. Det var lugnt så det blev nästan två timmars rast. Vid halv nio ankom ett direkttåg från Uppsala som jag skulle byta av. Det var först annonserat till spår 10 så där stod jag och väntade när jag hörde ett högtalarutrop om att det var spårändrat till spår 4 och då var det bara att knata i väg dit. När ombordarna synat vagnarna och låst dörrarna körde jag ut till Hagalund, fick toaletterna tömda och hamnade sedan på spår 29. Där lämnade jag tågsättet och gick mot utgången för att åka hem.

Nu är jag ledig i hela tolv dagar – en veckas höstledighet plus lite fridagar som måste tas ut – så det blir stiltje på bloggen ett tag, men jag hoppas ni fortsätter följa mig när jag är tillbaka i arbete igen.