Tisdag

Tidig väckning på hotellet – redan kvart i tre var det dags att gå upp och när jag hade gjort mig i ordning för dagens övningar gick jag ner till receptionen för att äta min tidiga frukost. Sen var det dags att gå bort till uppställningsbangården, där mitt loktåg stod nattparkerat. Även det här tågsättet hade fyra vagnar och lok i vardera änden. Jag klargjorde loken och började sedan med bromsprovet. En ombordare kom ut till bangården för att klargöra vagnarna och när allt var klart ringde jag Fjärren för att få åka iväg som tjänstetåg (utan passagerare) till Norrköping varifrån mitt tåg skulle utgå.

Ankom till spår 6b på Norrköping C och hann gå och hämta en kopp kaffe innan det var dags för avgång vid fem i sex. Även det här tåget skulle vända i Södertälje, men först hade vi uppehåll i Kolmården, Nyköping och Vagnhärad. När jag stannat på spår 5 i Södertälje Syd (som stationen egentligen heter) ett par minuter före tidtabell blev jag direkt avbytt, eftersom tåget efter bara några minuter skulle avgå tillbaks ner mot Norrköping. Jodå – det kom i väg i rätt tid 🙂

Jag hoppade på ett annat regionaltåg som kom några minuter efter oss till Södertälje och åkte pass med det in till Centralen. Jag liftade med det ända ut till Hagalund eftersom mitt pass nu var över och bara hemresan återstod. I morgon är jag ledig och på torsdag är det utbildning.