Måndag

Den här veckan är det banarbete mellan Stockholm Central och Älvsjö, så tågtrafiken är utglesad på den sträckan och därför vänder vissa (regional-) tåg i Flemingsberg och i Södertälje. Resenärerna på de tåg som inte går ända in till Centralen får byta till andra tåg eller åka med pendeltåg för att komma hela vägen. Mitt arbetspass idag började vid kvart i två på eftermiddagen och efter att ha parkerat bilen i Hagalund gick jag till Ulriksdal för att ta pendeln ner till Centralen. Där tog jag ut tågorder och fordonslistor och naturligtvis blev det kaffe och prat med kollegor också. Vid tjugo i tre gick jag ner till spår 10 för att åka pass med ett regionaltåg till Södertälje eftersom tåget jag skulle ta över var ett av de som vänder där.

När jag kommit fram var det trekvart kvar innan tåget skulle ankomma så jag gick till vår tillfälliga rastlokal ett tag. För att det ska vara enkelt och gå snabbt att vända utan att behöva göra rundgång var tågsättet försett med ett lok i vardera änden och däremellan fyra vagnar. Jag bytte av föraren och gick till loket i andra änden och gjorde mig klar. Knappt tio minuter efter att tåget ankommit var vi på väg söderut igen. Destinationen var Norrköping med uppehåll i Vagnhärad, Nyköping och Kolmården. Vi ankom till spår 3b på Norrköping C ett par minuter före tidtabell och där blev jag direkt avbytt och kunde gå till Personallokalen för att ta kaffe och smörgås.

Efter en timme gick jag ut till spår 1 för att åka pass med X2000 på väg mot Malmö. Jag steg av i Linköping och gick bort till hotellet där jag ska sova i natt. Efter att ha tittat lite på TV var det dags att släcka lampan och sova några timmar.