Fredag

Dags för en överliggningstur som började vid halv tre på eftermiddagen. På spår 26 stod loktåget med fem vagnar som jag skulle ha. Efter att som vanligt ha kollat att allt var ok kunde jag köra ner till Centralen där det skulle bli avgång från spår 10 vid kvart i fyra. Tåget hade slutdestination Örebro med stopp på mellanliggande stationer i Flemingsberg, Södertälje, Nykvarn, Läggesta, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör och Arboga.

Vi ankom i rätt tid till spår 1a på Örebro C där samtliga resenärer lämnade vagnarna. Idag var det lite special med det här tåget – normalt står det parkerat över helgen på uppställningsbangården i Örebro och går tillbaka till Stockholm på måndag morgon, men på grund av banarbete mellan Eskilstuna och Läggesta under nästa vecka, då tågtrafiken däremellan är ersatt av buss, så skulle tåget köras tillbaka till Hagalund redan ikväll. Lokföraren som hade jouren i Hagalund hade åkt med tåget till Örebro för att ta över men det var ett tag kvar till avgång för tjänstetåget, så jag fick med hjälp av ombordaren backa undan tåget till uppställningsbangården så att det inte stod i vägen för andra tåg innan det var dags för avgång.

När det var avklarat var det bara att vänta cirka tio minuter innan ett Regionaltåg anlände som jag kunde åka med till Hallsberg där jag skulle sova. Jag gick först till Personallokalerna för att äta min matlåda och sedan gick jag tillbaka till överliggningen vid järnvägsstationen där jag hade ett rum. Kollade på en film på TV:n innan det var dags att sova.