Torsdag

I princip hade jag samma pass idag som i måndags, så det var start klockan 4 i Hagalund. Min X2:a stod på spår 47 utanför verkstaden, eller rättare sagt skulle stå där, för när jag kom dit hade den inte kommit ut från verkstaden än. Men efter 10-15 minuters väntan kördes den ut och jag kunde börja klargöra. Sen körde jag ner till Norra Bantorget där det blev furnering och så kom ombordarna.

Vid kvart över sex avgick vi från spår 12a och efter uppehåll i Södertälje och Norrköping kom vi ikapp ett försenat pendeltåg före Linghem som vi fick hålla oss bakom. I Linköping lämnade jag över till näste förare och gick bort till Personallokalerna för att ha min rast.

Strax före tio rullade min nästa X2:a in på spår 2 och jag bytte av föraren. Jag satte sedan fart norrut och precis som på nervägen var det uppehåll i Norrköping och Södertälje. Inga konstigheter inträffade och ett par minuter före tidtabell rullade vi in på spår 18b på Stockholm C. När tåget var tömt på resenärer och jag fått klart från ombordpersonalen körde jag ut till Hagalund. Egentligen skulle tågsättet först ha avfurnerats, men på grund av personalbrist på Cateringservice blev det inte så idag.

Framme i Hagalund blev det toatömning som vanligt och sedan fick jag lämna tågsättet på spår 47 eftersom det skulle in på verkstan. Nu var dagens arbete över och jag är ledig i fyra dagar och jobbar nästa gång på tisdag eftermiddag/-kväll.