Fredag

Då var det dags för ett överliggningspass igen. Började vid halv sex på eftermiddagen och var på plats i god tid för att hinna fika och prata med en kollega som var reserv. Gick ut på bangården vid kvart i sex och fick en muntlig överlämning av föraren som precis var färdig med rundgången av loket. Det var en snabbvändning av tågsättet som bestod av lok samt fyra vagnar och städpersonalen höll fortfarande på att snygga till inuti vagnarna.

Det var minutprecision på det hela för precis när städningen var färdig var det dags att avgå från depån för att hinna ner till Centralen i tid. 🙂

Avgång skedde från spår 12a på Centralstationen strax efter halv sju och destinationen var Norrköping med samma uppehåll på vägen som under gårdagen det vill säga Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården. Till skillnad från gårdagen var det betydligt lugnare med trafik på Nyköpingsbanan idag och det var inga problem att hålla tidtabellen.

Framme på spår 3b på Norrköping C hjälptes jag och avbytande kollegan åt med rundgången – även här är det fråga om en snabbvändning – man har bara 21 minuter på sig för rundgång samt efterföljande bromsprov innan det är dags för avgång igen. När allt var klart gick jag till Personallokalen för att äta min matlåda innan det vid tjugo över nio var dags att gå ut till spår 1 där tåget jag skulle passåka med till Linköping rullade in.

Av dagen återstod sedan bara att gå från Linköping C genom parken till hotellet där jag skulle bo inatt.