Fredag

Ytterligare ett tidigt arbetspass den här veckan – för övrigt samma som i onsdags det vill säga start vid halv fyra. Mitt tågsätt stod i dag inne i Nya Vagnhallen på spår 11 och när jag kollat att allt var ok kunde jag köra ner till spår 17 på Centralen där jag bytte ände. Snart var jag på väg norrut. Det var en riktigt fin morgon.

Som vanligt avgår första tåget mot Stockholm från spår 1 i Uppsala vid tjugo i sex. Under resan söderut fungerade allt som det skulle och efter uppehållen i Knivsta och Märsta ankom vi till spår 3 på Stockholm C i rätt tid. Där blev jag avbytt och gick upp till Personallokalerna för en timmes reserv och på det en knapp timmes rast.

Vid halv nio rullade morgonens sista direkttåg från Uppsala in på spår 12 och jag bytte av föraren och körde sedan ut tågsättet till Hagalund. Efter toatömningen parkerade jag på anvisat spår och kunde sedan direkt lifta med en X2:a ner till Norra Bantorget. Jag fick gå sista biten bort till Centralen och hade ungefär en halvtimme på mig att ta det lugnt innan jag fick gå ner till spår 18b för att ta emot ett tåg från Malmö. Det körde jag ut till Hagalund, passerade genom toatömningen och parkerade sedan på det anvisade spåret och därmed var veckans arbete över och jag kunde gå mot utgången för att ta mig hemåt och ha en ledig helg.