Tisdag

Idag började jag klockan halv ett och som vanligt var jag på plats i god tid så att jag hann med kaffe och mackor samt rensning av mailkorgen. När det var dags gick jag ut till mitt loktåg som stod på spår 30 och kollade att allt var ok samt gjorde mig beredd på att åka iväg.

Jag körde ner till spår 11 på Centralen och strax efter halv två blev det avgång. Destinationen var Norrköping med uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården längs vägen. Färden gick helt utan konstigheter och vi ankom spår 3b på Norrköping C någon minut före tidtabell. Där blev jag direkt avbytt av en Linköpingsförare som skulle göra rundgång och sedan köra till Stockholm med tågsättet. Jag gick till Personallokalen för att äta min matlåda och ha min en och en halv timmes rast.

Vid halv sex gick jag ut till spår 6a där tågsättet jag skulle köra till Stockholm stod uppställt sedan några timmar tillbaka. Jag fick börja med att göra bromsprov på hela tågsättet och naturligtvis regnade det, så att jag blev blöt. När det var klart kunde jag installera mig ordentligt i förarhytten och hann också med att hämta en kopp kaffe innan det var dags att avgå vid halv sju.

Det var samma väg tillbaka och även uppehåll på samma ställen. Innan Nyköping kom en älgkalv springandes mot spåret genom ett rapsfält och jag hann precis tänka att ”det här kommer inte att gå bra”. Turligt nog verkade älgen bli skrämd av tåget och svängde precis nedanför banvallen och började springa parallellt med spåret istället, så den klarade sig. Jag såg även många rådjur under resan, men alla klarade sig idag 🙂

Ett par minuter före tidtabell stannade jag på spår 19b på Centralen och när jag fick klart efter avsyning fortsatte jag ut till Hagalund. Eftersom tågsättet skulle göra en snabbvändning blev det ingen toatömning utan jag fick köra direkt ut på bangården. Där blev det rundgång och efterföljande bromsprov och precis när jag samlat ihop alla mina saker kom samme Linköpingsförare, som bytte av mig tidigare idag i Norrköping, och tog över för att nästan direkt åka iväg med sikte på Linköping.

För mig återstod bara att gå i regnet till parkeringen och åka hem.