Onsdag

Då var det dags för ett eftermiddags-/kvällspass. Kom till jobbet i väldigt god tid och kunde lugnt sitta och prata med ett par kollegor och ta ett par koppar kaffe innan det vid halv fem var dags att gå ut till spår 28 på bangården där loktåget som jag skulle köra ner till Centralen stod. Väl nere på spår 5 på Stockholm C blev jag direkt avbytt och kunde gå till spår 7 för att där invänta att ett dubbeldäckartåg från Hallsberg skulle komma in.

Jag bytte av föraren och gick till andra änden för att göra mig klar för avgång om ungefär 40 minuter, strax före halv sju. Resan till Hallsberg gick i stort sett utan problem. Vi gjorde uppehåll i Sundbyberg, Bålsta, Enköping, Västerås, Köping, Arboga, Örebro C och S samt Kumla. Mellan Sundbyberg och Kungsängen hade vi några sena pendeltåg framför oss som gjorde att det inte gick så fort. Lite längre fram – efter Enköping – kom vi i kapp ett godståg och det hade vi framför oss till Munktorp. Trots detta kunde vi hålla oss enligt tidtabell och det var skönt. I Arboga fastnade ett fotsteg i plattformskanten och vi fick göra om avgångsproceduren och som tur var åkte fotsteget in då så att vi kunde fortsätta utan nämnvärd försening. Strax efter Kumla åkte vi in i en riktig åskskur, men när vi stannade på spår 4 i Hallsberg var det uppehåll igen.

Där lämnade jag över tågsättet till växlingspersonalen och gick bort till Personallokalerna för att ha en dryg timmes rast. Det blev matlådesallad och Sverige – Kanada i Ishockey-VM på TV. Strax efter klockan 22 var det dags att gå tillbaka till järnvägsstationen igen och snart rullade dagens sista X2:a från Göteborg in och jag satte mig bakom spakarna. Det var inga fler uppehåll innan Stockholm C så det vara bara att köra på hela vägen. Helt enligt tidtabell ankom vi spår 17b på Centralen och när tågsättet var tömt på resenärer körde jag fram till Norra Bantorget, där Cateringservice kom för att avfurnera. Sedan fortsatte jag ut till Hagalund där jag hamnade på spår 24 efter att ha fått toaletterna tömda. Nu hade onsdagen sedan en knapp timme övergått i torsdag och jag kunde gå till bilen för att åka hem.

Nästa arbetspass är på fredag.