Berlin – dag 4

Sista dagen i Berlin – för den här gången … Efter frukost checkade jag ut och ställde in mina väskor i bagagerummet och så tog jag som vanligt tunnelbanan in till Alexanderplatz. Det finns ett Berlin i miniatyr på tredje våningen i ett köpcenter alldeles där bredvid. Man har byggt upp en modell av Berlin med järnvägar där det kör tåg, bilvägar med bilar, lastbilar och bussar som kör runt och mycket, mycket annat. Med jämna mellanrum lägger sig mörkret över anläggningen och ibland blir det åska. Det är ungefär som Miniatur Wunderland i Hamburg fast anläggningen är inte lika stor. Det fanns också en flygplats där plan både startade och landade och det var kul att stå och titta på skådespelet.

Efter ett par timmar tyckte jag det räckte och gick runt och kollade lite i köpcentrat istället. Sedan tog jag tunnelbanan till ett annat köpcenter och där på en uteservering satte jag mig i solen och tog en öl. När jag gått runt och tittat i affärerna ett bra tag tog jag mig tillbaka in mot centrum, där jag gick in och tittade i Berlins största (ytmässigt) köpkomplex. Det ligger vid Leipziger Platz och heter Mall of Berlin. Lyxigt och stort …

Därefter började jag dra mig tillbaka mot Alexanderplatz och hittade en restaurang på vägen där jag satte mig för att äta middag. Det blev en wienerschnitzel (igen) och den här var nästan lika bra som de jag brukar äta på sommarsemestrarna i Österrike 🙂 Sen var det hög tid att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och sedan fortsätta med tunnelbana och S-Bahn ut till flygplatsen. Flygresan gick bra och det är skönt att vara hemma igen.