Berlin – dag 3

Ännu en fin vårdag stod för dörren och jag skulle tillbringa den i Potsdam. På grund av den rådande lokförarstrejken gick inte S-Bahn-tågen som de gör normalt utan linjesträckningarna var ändrade och jag fick först åka S-Bahn en bit, sedan byta till tunnelbana och åka till en annan S-Bahn-linje som kunde ta mig till Potsdam.

Väl framme gick jag in till gamla torget och tog lite kort innan jag satte mig på en uteservering och tog en öl. Potsdam verkar vara en mycket trevlig och lugn liten stad – det var stor skillnad mot storstadspulsen i Berlin. När ölen var slut gick jag vidare till gågatan och när jag tittat klart där tog jag spårvagn ut till ett shoppingcenter utanför centrum. Där gick jag runt och tittade lite och åt också ett mellanmål bestående av Curry-Wurst med Pommes 🙂

Sen tog jag spårvagnen tillbaka till järnvägsstationen och hoppade på S-Bahn tillbaka mot Berlin och hotellet. Efter ett kort tag på rummet tog jag tunnelbanan in till Berlin igen och åt middag på en uteservering vid Hackischer Markt. Imorgon blir sista dagen här – flyget går tillbaka sent på kvällen.