Berlin

Eftersom jag har tagit ledigt en vecka från jobbet nu, så passar det bra med en resa tycker jag. Den här gången blir det Berlin – en stad som jag bara besökt en gång tidigare och det var för 15 år sedan och dessutom var Marie och jag där bara över en dag då.

Flyget gick på kvällen så jag hade tid att fixa lite hemma först. Passade också på att deklarera så att jag har det gjort. Åkte en sväng till föräldrarna för att hälsa på kissarna som får vara där under en och en halv vecka nu när Marie och jag omväxlande är ute och reser. Marie kom precis hem från jobbet när jag skulle åka till Arlanda så vi hann i alla fall ses ett par minuter.

Parkerade bilen på min vanliga långtidsparkering och fick åka bussen till Terminal 5. Efter att ha checkat in och passerat säkerhetskontrollen satte jag mig och tog en baguette med Skagenröra och en öl innan det var dags att gå ombord på planet. Flygresan tog en och en halv timme och efter smörgås, kaffe och en öl på planet landade vi snart på Schönefeld-flygplatsen.

Efter att ha tagit min väska från bagagebandet tog jag ut lite Euro i en automat innan jag gick bort till pendeltågsstationen. Jag hade redan fixat biljett hemifrån, så att jag kan åka obegränsat med kollektivtrafiken i hela Berlin med omnejd. Dessutom får jag rabatt på museer, restauranger och andra upplevelser.

Jag åkte först S-bahn och därefter U-bahn (alltså tunnelbana) och så fick jag gå ett kvarter för att komma till hotellet där jag ska bo. Efter att ha checkat in och fått mitt rum gick jag ner till recptionen igen och tog en öl och gjorde upp planerna för morgondagen. Sedan var det dags att gå upp och lägga sig.