Onsdag

Eftersom jag inte fått något ”eget” arbetspass fick jag vara reserv idag. Började klockan 7 i Hagalund men fick redan igår reda på att jag vid kvart över åtta skulle byta av föraren på ett ankommande loktåg från Falun, göra rundgång och köra ut tågsättet till Hagalund eftersom loket skulle till verkstaden.

Vid tjugo över sju gick jag ut på bangården för att lifta med ett loktåg ner till Centralen. Där hann jag med att ta en kopp i Personallokalerna innan jag gick ner till spår 6 för att ta emot tåget. Utförde mitt uppdrag enligt order och när jag parkerat loket på anvisad plats utanför verkstaden gick jag tillbaka till Personallokalerna.

Efter ett kort tag ringde Operativa Personalledningen och gav mig nästa uppdrag. Vid elvatiden skulle jag köra ner ett loktåg till Centralen och sedan fortsätta till Södertälje där jag skulle bli avbytt. Allt detta på grund av efterdyningar av problemen under gårdagen med personal som blivit rejält försenade och – eftersom man måste ha sin nattvila – inte kunde börja den inplanerade tiden idag. En Linköpingsförare åkte pass med ett snabbtåg till Södertälje där han tog över loktåget och jag fick vänta en dryg halvtimme på ett regionaltåg för att ta mig tillbaka. När jag kom till Hagalund igen passade jag på att äta min matlåda och sedan var det bara en knapp timme kvar på passet och då hände ingenting. När klockan slog 15 gick jag till parkeringen för att åka hem.