Måndag

Under natten hade ett växelfel konstaterats på Tegelbacken, mellan Stockholm C och Stockholm Södra, vilket orsakade en massa strul i tågtrafiken. Som tur var skulle jag idag köra norrut, så jag skulle inte bli direkt drabbad i första taget. Vid kvart i tolv hade jag skrivit ut dagens tågordrar och gick sedan ut på bangården till spår 19 där mitt loktåg med fem vagnar stod.

Körde ner till Centralen och hamnade på spår 6, där jag fick göra rundgång och sedan var det bara att invänta avgången vid kvart över ett. Loktåget var ett regionaltåg med destination Gävle och med uppehåll på Arlanda och i Uppsala. Framme på Gävle C stannade vi på spår 2s och efter att tåget var tomt på resenärer, backade jag ut tåget på bangården med ombordaren längst bak som signalgivare. Där ställde vi oss på spår 61 och så fick jag göra rundgång med loket. Efter det hade jag rast i en timme och gick då bort till Personallokalerna för att äta min matlåda. Väl tillbaka gjorde vi bromsprov och innan det var dags att backa tillbaka till plattformen passade jag på att ta ett kort.

Solen tittade försiktigt fram mellan molnen men det blåste iskalla vindar så det var inte skönt alls ute.

Vi fick backa tillbaka till samma spår och när vi var klara var det ungefär en halvtimme till avgång. Tio över fem lämnade vi Gävle och nu stod Linköping som destination på vagnarnas dörrskyltar, men jag skulle bara köra till Stockholm. Vi ankom till spår 11 vid kvart i sju efter uppehåll i Uppsala och på Arlanda och jag blev avbytt. Det var nu ungefär trekvart kvar innan jag skulle byta av föraren på ett ankommande X2000-tåg från Göteborg och jag gick till Personallokalerna för att ta en kaffe.

Vid tjugo i åtta stod jag på spår 18a och väntade när X2:an rullade in. Efter att ha bytt av föraren och fått klart från ombordarna fortsatte jag fram till Norra Bantorget, där Cateringservice avfurnerade tåget. Sen körde jag ut till Hagalund där toaletterna tömdes och så hamnade jag på spår 15 i Nya Vagnhallen, där jag fick byta ände för att förbereda för nästa förare som skulle åka iväg efter en dryg timme. Sen var det hög tid att ta sig till bilen och åka hem.