Lördag

Den här lördagen hade jag samma pass som för två veckor sedan då det också var min jobbarhelg. Dessutom blev dagen nästan identisk med förra gången.

Var som vanligt på jobbet i god tid och pratade lite med några kollegor. Själva arbetet började vid halv ett och när det var dags gick jag ut till spår 33 där mitt loktåg med sex personvagnar stod och väntade. Körde ner till spår 4 på Centralen där jag gjorde rundgång med loket för att kunna köra norrut. Vid tvåtiden blev det avgång och vi hade uppehåll på Arlanda och i Uppsala. Idag var det betydligt färre resenärer som skulle med än vad det var för två veckor sedan. I Tierp fick vi stanna för att bli passerade av ett snabbtåg och kunde sedan fortsätta fram till Gävle, där jag blev avbytt och gick sedan bort till hotellet för att ta mitt rum i besittning.

Tog det lugnt ett tag och kollade lite på TV innan jag vid sextiden gick bort till pizzerian för att äta middag. Det såg väldigt fullt ut inne i restaurangdelen så jag beslutade mig för att ta med mig pizzan och äta den i Personallokalerna. Efter maten gick jag tillbaka till rummet och fortsatte kolla på TV.

Strax före nio gick jag till stationen i den kalla kvällsluften. Vintern har tillfälligt kommit tillbaka och termometern visade på minus 5 grader. Efter ett kort tag kom loktåget inrullande på spår 3 och stannade. Jag bytte av föraren och snart var vi på väg igen. Precis som för två veckor sedan var det fem vagnar i den här riktningen. Efter uppehållen i Uppsala och på Arlanda ankom vi på utsatt tid till spår 6 på Stockholm C, där jag åter fick göra rundgång medan resenärerna lämnade tåget och Cateringservicen avfurnerade bistron. När ombordaren synat klart hjälpte han till med bromsprovet och sedan kunde jag köra ut till Hagalund. Efter toatömningen hamnade jag på spår 23 där växlingspersonal kopplade loss vagnarna och så fick jag köra bort loket till verkstaden och parkera på anvisat spår. Därmed var passet över och jag tog bilen och åkte hem. När jag svängde in på garageplanen hemma visade termometern på -10°C – brrr.