Måndag

Ny arbetsvecka och ett pass som började kvart över elva med en pendeltågsresa ner till Centralen. Där skrev jag ut dagens ordrar och fordonslista och hann naturligtvis med ett par koppar kaffe innan det var dags att gå ner till spår 7 för att ta plats i första klass på ett snabbtåg som skulle ta mig till Gävle.

Kvart i två steg jag av tåget och gick till Personallokalerna för att ha en knapp timmes lunchrast då jag åt upp innehållet i matlådan. Vid kvart i tre rullade InterCity-tåget från Duved och Östersund in på spår 1 och jag bytte av föraren. På vägen ner mot Uppsala hade jag planenligt ett pendeltåg framför mig, så trots att jag i princip körde i godstågstempo för att inte komma för nära pendeltåget, låg jag ändå före tidtabellen. Jag fick stanna vid infarten till Uppsala eftersom signalen lyste rött och det visade sig vara någon form av signalfel. Efter drygt fem minuter slog det om till grönt och fjärren meddelade att vi fick komma in till ett annat spår än det planerade eftersom det inte gick att få grönt dit. Efter uppehållet i Uppsala fick jag köra i normal fart igen eftersom jag fick ett regionaltåg alldeles bakom mig. Vi hade även uppehåll på Arlanda och när vi sedan närmade oss Stockholm C ringde fjärren och meddelade att det inte fanns något spår ledigt på Centralen och att vi skulle bli stående ett tag. Tågklareraren kom dock på en lösning på problemet under vårt samtal och fixade så att vi fick komma in till spår 3. Där blev det rundgång med loket medan ombordarna synade och låste dörrarna för att förhindra att folk skulle gå på tåget eftersom spår 3 normalt bara används för Uppsala-tågen.

När växlingspersonalen kopplat loket till vagnarna i andra änden samt att bromsprovet var klart och bistrovagnen var avfurnerad körde jag ut till Hagalund, där det blev sedvanlig toatömning. Sedan hamnade jag på spår 20 där vagnarna kopplades av och så fick jag köra loket till spår 15 inne i Nya Vagnhallen eftersom det skulle dra nattåget mot Malmö senare under kvällen. Därmed var arbetet slutfört och jag kunde gå mot utgången för att åka hemåt.