Söndag

Varmaste dagen hittills i år – 16-17°C – men lite blåsigt. I alla fall var det en arbetsdag som började vid kvart i två på eftermiddagen. Första uppdraget var att köra ner ett Oslo-tåg bestående av Rc6-lok och sju vagnar till Centralen och jag gick ut till spår 15 i Nya Vagnhallen när det var dags. På Norra Bantorget blev det ett uppehåll för furnering och så kom ombordpersonalen i taxi. Framme på spår 12a lämnade jag över tåget till den väntande föraren. Nu hade jag rast i knappt en timme och då passade jag på att äta min matlåda i Personallokalerna.

Vid fem över fyra kom en multipel X40 in från Eskilstuna. Det var två trevagnars-enheter och jag hoppade in i den bakersta hytten. När alla resenärer lämnat tåget och dörrarna var stängda körde föraren i främsta hytten upp till Karlberg, där jag aktiverade min hytt och snart var vi på väg tillbaka till Centralen igen. Framme på spår 12a lämnade den andra föraren tåget och för mig var det bara att invänta avgången vid tio i fem. Längs vägen var det uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Nykvarn, Läggesta och Strängnäs innan vi kom fram till Eskilstuna strax före klockan sex. Där delades tågsättet – jag skulle fortsätta med främre enheten till Arboga medan den bakre skulle gå tillbaka mot Stockholm igen. Ombordarna gjorde utrop och försökte få folk att ta plats i rätt enhet. Efter uppehåll i Kungsör stannade jag på spår 2 i Arboga. Där bytte jag ände och förberedde återfärden, men först blev det rast i en timme och då gick jag till caféet i Resecentrumet för att köpa en kopp kaffe.

Fem över halv åtta lämnade vi Arboga och ankom spår 1 i  Eskilstuna efter uppehåll i Kungsör. Där lämnade jag över tågsättet till näste förare och gick till Personallokalerna för att titta på TV under min nästan två timmar långa rast. Kvart i tio stod jag åter på plattformen när nästa X40:a ankom från Arboga. Jag bytte av föraren och exakt klockan tio rullade vi iväg med Stockholm i siktet. Uppehåll på samma ställen som när jag körde till Eskilstuna några timmar tidigare och när jag stannat på spår 19b på Centralen och ombordaren lämnat klart efter avsyningen återstod bara att köra ut till Hagalund. Efter sedvanlig toatömning hamnade jag på spår 31 där jag parkerade och lämnade hytten. Jag gick till bilen på parkeringen för att åka hem och ha två lediga dagar.