Tisdag

Ännu tidigare väckning i morse – klockan ett ringde mobilalarmet … var i god tid på jobbet och hann äta ett par mackor innan det var dags att gå ut till spår 13 i Nya Vagnhallen för att klargöra en X2:a som skulle gå till Göteborg. Inga problem alls uppstod under klargöringen och när allt var klart åkte jag som vanligt ner till Norra Bantorget för att furneras. Strax efter sex rullade jag fram till spår 10 och lämnade över till den väntande föraren.

Nu hade jag en dryg timmes rast och passade då på att äta ett par mackor till som en andra frukost. Vid kvart över sju gick jag ner till spår 3 för att ta emot ett tåg från Uppsala – ett kort insatståg med sex vagnar samt ett Rc6-lok i vardera änden – 189 meter långt. Jag gick sedan till andra änden och förberedde mig för avgång. Körde sedan ett varv på Uppsala och stötte inte på några konstigheter. Tågsättet var mycket piggare i accelerationerna mot de långa tågen med nio vagnar.

Tillbaka i Stockholm synade ombordarna tåget och låste dörrarna för att ingen resenär skulle få för sig att gå ombord. Tåget togs nämligen ur trafik och jag körde ut och ställde mig i kön till toatömningen. Därefter hamnade jag på spår 21 där jag bara parkerade och gick ur loket. Nu är jag ledig i morgon och sen är det slut med de riktigt tidiga passen på ett tag 🙂