Fredag

Fredagspasset började strax före fem på morgonen och efter att som vanligt ätit mina frukostmackor och tagit ut dagens tågorder gick jag ut till spår 22 på bangården för att hoppa upp i förarhytten på Rc6-loket. Till detta var det kopplat fem personvagnar och när jag kollat att allt var ok kunde jag köra ner till spår 7 på Centralen, där växlingspersonal kopplade loss loket för att kunna göra rundgång. När loket var tillkopplat i andra änden av vagnarna och bromsprovet var klart var det bara att invänta avgångstiden.

Vid fem i sju rullade jag iväg från Stockholm och på vagnarnas destinationsskyltar stod ”Göteborg via Västerås och Örebro” och ofta körs dessa regionaltåg med X40, men idag var det alltså loktåg istället. Jag körde dock bara till Hallsberg, där en förare från Göteborg väntade på att ta över. När jag blivit avbytt gick jag till Personallokalerna där jag sedan tillbringade de ungefär 2½ timmarnas rast innan det var dags att gå tillbaka till järnvägsstationen igen.

En multipel X40 (2+3 vagnar) dök upp på spår 5a strax före halv ett och jag löste av föraren. Sedan bytte jag ände och gjorde mig klar för att köra tillbaka till Stockholm vid tjugo över ett. Mellan Örebro Södra och Örebro Central hade en person som genade över spåren observerats av ett tidigare tåg, så där fick jag ta det extra försiktigt när jag passerade, men lyckligtvis hade personen redan hunnit försvinna från spåret. I övrigt inträffade inga konstigheter under resan mer än att ett fotsteg trilskades så att en dörr inte gick igen vid uppehållet i Sundbyberg, men ombordpersonalen fixade problemet väldigt snabbt och snart var vi på väg igen. Framme på spår 6 på Centralen strax efter halv fyra lämnade alla resenärer snabbt tåget och genast därefter var nya resande på väg in i tåget. Jag blev avbytt och knappa tjugo minuter senare var tågsättet på väg mot Västerås igen. Därmed var det färdigjobbat för idag och jag tog pendeln ut till Hagalund.

Nu väntar en jobbhelg!