Jour

Första arbetspasset i februari var morgonjouren i Hagalund som börjar klockan 4. Vi har tillgång till rummet från klockan 21 kvällen före så jag åkte till Hagalund igår kväll för att kunna komma i säng och få lite sömn ifall mina tjänster skulle behövas klockan 4.

Det blev dock problem eftersom det inte fanns någon nyckel utlagd till det rum jag fått uppgift om, så jag fick ringa Operativa Personalledningen för att få hjälp. Lösningen var att jag fick bege mig till ett hotell i närheten för att få ett rum där istället.

Jag ställde mobilalarmet till klockan sju och vaknade också av detta. Således hade det varit en lugn start på måndagen – ur joursynvinkel i alla fall 🙂 Jag gick upp och gjorde mig i ordning och gick sedan för att äta frukost. Precis när jag ätit klart och tog en extra kopp kaffe efteråt ringde telefonen och jag fick ett uppdrag. Jag skulle byta av föraren på ett loktåg från Hallsberg som skulle ankomma till Stockholm vid tjugo över nio. Jag checkade ut från hotellet och gick till Ulriksdal för att ta pendeln ner till Centralen. Där gick jag upp till Personallokalerna för att invänta att det skulle bli dags att gå ner till spår 17b, dit tåget skulle komma.

Jag bytte av föraren och när ombordaren synat klart körde jag ut till Hagalund och hamnade i kön till toatömningen. Hamnade sedan på spår 25 där det blev rundgång med loket och sedan gick jag till Personallokalerna för att tillbringa den resterande knappa timmen av jour där. När klockan slog halv tolv och jourpasset därmed var över kunde jag gå till bilen och åka hem i snöovädret.